empty
Met EMC bedient u met uw vingertoppen de motor van uw schip!
Met EMC bedient u met uw vingertoppen de motor van uw schip!
home   /   over_ons

Over ons

Hydronautica

Begonnen als dochteronderneming van Hydrospex Cylap BV, ontwerper en producent van producten die veelal worden toegepast in de zwaar transport industrie. In 2004 is besloten om de producten voor de nautische markt onder te brengen in een apart bedrijf, Hydronautica BV.

De producten van Hydronautica worden echter, net als voorheen, nog steeds in Hengelo ontworpen en gefabriceerd. Hierdoor kan Hydronautica gebruikmaken van de veelzijdige expertise van Hydrospex. Zowel Hydronautica als Hydrospex vallen onder de Shining Star Group BV. Alle bedrijven die tot deze groep behoren, onderscheiden zich door innovatie op mechanisch, elektronisch en hydraulisch gebied. Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Zo kreeg Hydrospex wereldwijde erkenning voor haar onmisbare bijdrage bij projecten als het liften van het Millennium Wheel in Londen en de berging van de Russische atoomonderzeeër de Koersk.


Producten

Hydronautica concentreert zich voornamelijk op elektronische aansturing of besturing van aandrijfsystemen voor de beroeps- en pleziervaart.

“De kennis en ervaring, die we bij Hydrospex in huis hebben en de passie voor scheepvaart, vormde de inspiratie om een aantal zeer geavanceerde systemen te ontwikkelen, waarmee schepen elektronisch bestuurd en zelfs draadloos kunnen worden gepositioneerd, of worden afgemeerd.

Deze producten werden met argusogen door de markt en concurrenten aanschouwd, want het betekent nog al wat als u de controle van uw schip aan een draadloos kastje toevertrouwt.” Destijds begonnen met alleen onze EMC en RMC, wat staat voor Electronic Motor Control en Remote Motor Control, hebben we in 2008 de volgende nieuwe producten ontwikkeld.

De “EZY” producten, de naam zegt het al, gebaseerd op nog meer “gemak” aan boord.

EZY-Dock een systeem dat uw motorbediening, boeg- en hekschroeven op een simpele joystick, samenbrengt. EZY-Pilot een automatische piloot, maar dan te gebruiken vanaf de draadloze handheld, ofwel draadloos sturen vanaf iedere plek op het dek. Maar de grootste innovatie is toch wel EZY-Positioning, een systeem waarbij met een druk op de knop uw schip middels GPS en Kompas op positie wordt gehouden. Heel gemakkelijk als je voor een haven fenders en meertrossen in gereedheid wilt brengen.

Alles ten goede van nog meer vaargemak!

Onze producten

Hydronautica concentreert zich voornamelijk op elektronische aansturing of besturing van aandrijfsystemen voor de beroeps- en pleziervaart.

“De kennis en ervaring, die we bij Hydrospex in huis hebben en de passie voor scheepvaart, vormde de inspiratie om een aantal zeer geavanceerde systemen te ontwikkelen.

Meer informatie